De Kracht van het Labyrint


Ontdek de oeroude kracht van het labyrint

Het Labyrint lijkt op een doolhof met het verschil dat het maar één weg kent. Die weg leidt naar het midden en vandaaruit kan je weer terug naar buiten lopen.

Labyrinten zijn eeuwenoud en werden al voor de start van onze jaartelling gelegd. De wendingen in het labyrint geven de wendingen in het leven weer en zo wordt het pad dat je loopt in het labyrint een spiegel voor jouw eigen levenswandel. Door dit pad te volgen, kom je in het midden en in jouw kern uit. Labyrinten geven ook de omwenteling van de zon weer en werden ook vaak gelegd in Noord Europa om de zonnewentelingen te eren. Het leggen van een labyrint en het lopen er van zorgt dat de plek heilig wordt. Doordat we de plek als het ware activeren, tunen we in op iedereen die voor ons het labyrint waar ook ter wereld gelopen heeft. De plek wordt mysterieus; tijd en ruimte doen er niet toe. Je voelt je connected met de door de jaren heen verkregen kennis en wijsheid en zo wordt die wijsheid in jou wakker.

Voor het lopen van een labyrint is het goed om een vraag of thema in gedachten mee te nemen. Dit zijn vragen of thema’s waar je antwoorden op of inzichten in wilt hebben. In de workshop ga je eerst op zoek naar die vraag, waarmee je het labyrint wilt lopen. Wat houdt je bezig? Waar wil je inzicht in? Door hier de tijd en de ruimte voor te nemen, ga je de vraag niet bedenken, maar voelen. Door de vraag te ontdoen van alle verwachtingen, ideeën of overtuigingen kan je jouw vraag vrij in het labyrint onderzoeken. 

Vervolgens loop je in jouw tempo het labyrint en doe je bewust en onbewust vanuit jouw intuïtie inzichten op. Je zal ervaren als je de tijd neemt voor het lopen je vanzelf afzakt in je gevoel en je jezelf verbindt met de oeroude wijsheid die in het labyrint zit.

Locatie: Conferentiecentrum Samaya in Werkhoven. Een rustgevende plek en voormalig klooster.
Datum:
wordt binnenkort bekendgemaakt.
Prijs:  jouw investering voor deze avond is € 75,- exclusief 21 % BTW

De workshop wordt gegeven in de mooie kloostertuin van Conferentiecentrum Samaya te Werkhoven. Hier ligt een heel mooi labyrint waar we gebruik van kunnen maken. 

Het adres is Hollendewagenweg 20, 3985 SG Werkhoven. Werkhoven is vlakbij Utrecht gelegen. Het klooster zelf ligt midden tussen de weilanden, waar het nog echt stil kan zijn.

Magic Monday Mail

Wil je wekelijks inspiratie in jouw mailbox? Schrijf je dan in voor de Magic Monday Mail. Elke week ontvang je dan op maandag een mail vol inspiratie, krachtdier van de week en links naar leuke artikelen.