Ervaringen van deelnemers


Ervaringen zomertraining Natuurcoaching Finland 2014.

Onze trainingen zorgen voor een diepgaande transformatie in je leven. Het is een life changing experience. Zoals cursisten van de training in Finland zo mooi omschrijven:

“‘Toen Sander mij attent maakte op de training in Finland, wist ik gelijk dat ik daar wilde zijn. In alle contacten die er voor en in Finland waren, gaven jullie (Linda, Sander en Paulina) mij een gevoel van volledige acceptatie.Dit gevoel werd gevoed door kleine dingen zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om buiten in een tentje te slapen.

Vanaf dag één in Finland was er warmte en liefde recht vanuit het hart. Deze ingrediënten, acceptatie, warmte en liefde, waren voor mij dé basis om met mijn eigen vraag aan de slag te gaan. De oefeningen, de stilte en de ruimte om in verbinding met de natuur eigen ervaringen op te doen, maakte dat ik het denken wat kon loslaten en er ruimte kwam voor voelen. Sommige inzichten kwamen mild “just enjoy”, andere waren meer overweldigend. Bijvoorbeeld toen ik mijn eigen verzet merkte en maar met moeite mijn eigen talent kon aankijken. Wat een bevrijding en ontlading door het aankijken te ervaren en me meer en meer te herinneren wie ik ten diepste ben. Ik heb genoten, nieuwe perspectieven gekregen en ervaren. Dank jullie wel lieve Linda, Sander, Paulina en alle lieve grote en kleine deelnemers van deze onvergetelijke week.

En alsof dat nog niet genoeg was, lieve Linda, Sander & Agnes, heb ik veel geleerd van de manier waarop jullie Kian, Aiden en de andere kinderen volledig accepteren, de ruimte geven en zelf oplossingen laten bedenken. In die week zijn heel wat zaadjes geplant bij mij, waardoor we nu nog (een half jaar na dato) elke dag samen leren. Actief luisteren en voelen wat bij je past is dagelijkse praktijk aan het worden. En met vallen en opstaan vormt acceptatie de grond voor bloei en ontwikkeling van onze meiden. Heel veel dank voor deze inzichten en ervaringen”.

 

“Ik heb 5 jaar psychotherapie gevolgd, maar wat ik hier in één week heb geleerd en ervaren is zoveel meer dan in al die 5 jaar!”

 

“The week opened new worlds to me, something that isn’t explainable by hard logic but rather in a deep intuitive level. The animal helpertasks gave valuable and personally most meaningful insights into my history, as well as ideas for the future. I did a lot of work (rather painful at times too…) concerning my boundaries and trusting or distrusting other people around me.

I also had an opportunity to follow and learn how to do things and generally live one’s life in a more laid back-atmosphere, contrary to stressing punctuality and one’s responsibilities .

My 11-year old son enjoyed the children’s program fully and found confidence in communicating with foreign people, using a foreign language also. with pride he still remembers how he could be of assistance to adults with some minor translating (Finnish – English) tasks.

Having children of varying ages and needs in the group seemed to work well, and Agnes the teacher was unexceptionally skilful in leading the youngsters!”