Opleiding Healing with Nature

Deze unieke, nieuwe opleiding maakt de Healer in je wakker! Ontdek jouw eigen kracht en hoe je in samenwerking met de natuur kan healen en zo anderen kan begeleiden op hun pad.

Healing with Nature

Healing with Nature is een unieke opleiding waarbij we hedendaagse healingtechnieken combineren met oude sjamanistische wijsheden. Healing is spiritueel én heel aards tegelijkertijd. Het is wat we van nature als mens zijn. We hebben onmetelijke potenties, we hoeven het alleen maar zelf te geloven. Zoals onze zoon een paar jaar geleden zei (toen 9 jaar):“Iedereen is een healer, alleen de meeste mensen zijn het vergeten.” 

Heb je altijd al gevoeld dat je graag iets met healing wil doen? En met de natuur? Dat je anderen wil begeleiden?

 • Wil je leren samenwerken met de natuur om mensen te ondersteunen om in balans te komen?
 • Wil je op een professionele manier leren hoe je kan healen, vanuit een diepgevoelde verbinding met de natuur? 
 • Ben je op zoek naar een krachtige manier van werken die aansluit bij wie jij ten diepste bent en vanuit die houding wil je ook de ander bereiken?
 • Wil je werken vanuit je intuïtie en op hartsniveau?

De opleiding Healing with Nature gaat over het wakker maken van jouw aangeboren zelfgenezend/helend vermogen. Je ontdekt en versterkt jouw eigen natuurlijke kracht en ervaart dat je deel bent van een groter geheel. Je leert om te vertrouwen op jezelf en jouw healingkwaliteiten en je af te stemmen op wat er in het moment nodig is. Dat kan een persoon zijn, een plek of een situatie, net wat er healing nodig heeft. Je werkt hier samen met de kracht van de natuur en haar onuitputtelijke wijsheid.

Wat is healing?
Soms kan energie geblokkeerd zijn. Het stroomt niet meer vrijuit. Dit kan allerlei oorzaken hebben. Bij mensen uit zich dat vaak in fysieke klachten of een gevoel hebben van ‘niet lekker in je vel zitten’. Bij plekken kan je dat merken doordat je opeens vol zit of je onrustig voelt. 

Als healer nodig je de energie uit om weer te stromen, zodat er weer vrijheid en ruimte ontstaat. Jouw healee voelt zich weer ‘lekker in zijn vel’. Ook plekken voelen na een healing weer zuiverder en lichter aan. En zelf krijg je als healer van healings geven ook een gelukkig gevoel. Een healing geven aan een ander, is ook een healing geven aan jezelf!

Eigen praktijk
Na afronding van de opleiding heb je een duidelijk beeld van wie jij bent als healer, wat jouw unieke talenten zijn waarmee je anderen begeleidt en welke doelgroep jij wil bedienen. Je hebt allerlei kennis en vaardigheden geleerd en kan direct aan de slag in jouw eigen praktijk.  In de opleiding wordt ook ruimschoots aandacht besteed aan hoe je jouw eigen praktijk opzet en versterkt.

Inhoud

Kenmerken van de opleiding zijn: praktisch, ervaringsgericht, intuïtief. Je leert door te doen en zelf te ervaren. Natuurlijk kom je dan ook je eigen thema’s en processen tegen. Doordat je jezelf steeds beter leert kennen, kan je de ander ook op dat niveau begeleiden.

 • De opleiding wordt gegeven in 4 blokken van 2 dagen én een weekend waarin je je eigen healingdrum gaat maken!
  Sander werkt hierbij samen met vriend en collega Gerrit Menting.
 • Daarnaast bieden we je ook 6 Online lessen om jouw kennis te verdiepen en om op stroom te blijven. 
 • Je krijgt jouw eigen set edelstenen om mee te healen! Speciaal door ons samengesteld! Jouw eigen Healing Stones.

Onderwerpen zijn o.a: 

 • healen met het medicijnwiel
 • geluid en drums
 • healen met edelstenen
 • helende plekken in de natuur
 • medicijnwandeling 
 • contact maken met de levende natuur
 • healing vanuit het energiewerk / intuïtieve ontwikkeling. Voor degenen die de online Course Intuïtie als Kompas 1, 2 of 3 hebben gedaan, zal dit bekend in de oren klinken.

Je eigen Healingdrum maken
Het maken van je drum is een mooi en intens proces waarbij je jezelf als healer en sjamaan ontwikkelt en neerzet. Hiervoor nemen we een weekend lang de tijd.
Het weekend vindt plaats na het derde blok, zodat je alles wat je in deze tijd geleerd hebt, in het maken van je drum kan verwerken.

Voor wie 
De opleiding is voor professionals die zich willen verdiepen in healing bij het begeleiden van mensen. Natuurlijk kan je de healing ook voor jezelf en in je privéleven gebruiken. Na afloop van de opleiding ben je in staat om zelfstandig healings te geven en kan je drect aan het werk in jouw healingpraktijk.

Instapniveau
De Opleiding Healing with Nature is voor iedereen die meer wil leren over de helende kracht van de natuur én van jezelf.
Het is een prachtig vervolg op de Opleiding Magic of Nature Coach en de Online Courses Intuïtie als Kompas (1, 2 en 3). Je kunt echter ook direct instromen zonder vooropleiding. Het hangt af van je ervaring, kennis en bereidheid om te leren en te groeien of er een match is met de opleiding.

Intakegesprek
Van tevoren vindt er altijd een intakegesprek plaats om te onderzoeken of jij en de opleiding bij elkaar passen.

Groepsgrootte
We kiezen ervoor om de groepsgrootte relatief klein te houden, zodat we iedereen genoeg persoonlijke aandacht kunnen geven.
De groep bestaat uit maximaal 9 deelnemers.

Data
De opleiding wordt gegeven op dinsdagen en woensdagen. Lestijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur. 

23 en 24  november 2021
14 en 15 december 2021
18 en 19 januari 2022
15 en 16 maart 2022

Weekend / blok Je eigen Healingdrum maken
4, 5 en 6 februari 2022.
Het weekend start op vrijdag 16.00 uur en eindigt op zondag 16.00 uur. Inbegrepen zijn overnachtingen in een (gedeelde) kamer en alle maaltijden.

Online lessen
Op 6 dinsdagavonden van 19.30 tot 21.00 uur
30 november
7 december
11 januari
25 januari
15 februari
22 februari

Locatie
De opleiding wordt gegeven in het Mastbos bij Breda. Een prachtig oud bos met een unieke natuur met zijn vennen, grote bomen en bijzondere geschiedenis. Te midden van dit bos ligt de trainingslocatie. Vanuit deze sfeervolle ruimte gaan we regelmatig naar buiten om te oefenen in het healen.

Het weekend Je eigen drum maken, vindt plaats op een prachtige locatie in de natuur in Noord Brabant (Oisterwijk).

Prijs
We bieden je de opleiding nu aan voor €  2750,- ex. BTW.

Inclusief:

 • 8 verbindende, ervaringsgerichte en inspirerende lesdagen op een prachtige plek in de natuur.
 • weekend Je eigen drum maken. Inclusief begeleiding, 2 overnachtingen en maaltijden.
 • 6 online lessen. 
 • heerlijke voedende lunches (tijdens de trainingsdagen). Deze zijn zoveel mogelijk seizoensgebonden, lokaal en biologisch.
 • supervisie.
 • intervisie.

Daarnaast ontvang je:

 • Het unieke Krachtdierenspel + travel light edition. 
 • Jouw eigen Healingdrum.
 • Jouw eigen set Healing Stones.

Heb je het Krachtdierenspel al, dan krijg je € 100,- korting op de opleidingsprijs.
Het is mogelijk om in termijnen te betalen. Neem hiervoor contact met ons op.

Trainers
De opleiding Healing with Nature wordt gegeven door Sander. 
Tijdens het weekend Je eigen drum maken werken we samen met Gerrit Menting;  vriend en collega van Sander (zie ook de training Back 2 Nature).

Aanmelden

Heb je interesse? Voel je de call dat je erbij moet zijn? Meld je dan snel aan en plan direct een intakegesprek met Sander.

Magic Monday Mail

Wil je wekelijks inspiratie in jouw mailbox? Schrijf je dan in voor de Magic Monday Mail. Elke week ontvang je dan op maandag een mail vol inspiratie, krachtdier van de week en links naar leuke artikelen.