Bundels van Licht in de nacht


De afgelopen nachten schieten er net voor het slapen gaan allerlei lichtflarden door mijn hoofd. Het voelt als een soort lichtflitsen, terwijl het geen flitsen zijn. Het zijn meer een soort bundels of wolken, velden van energie die hoog in de kosmos hangen en over de aarde neerstrijken. Een apart gevoel. Alsof een andere dimensie zich opent, meer licht naar de aarde komt en een andere werkelijkheid zich aandient.

Terwijl ik in mijn bed lag, voelde het haast alsof ik met deze lichtbundels (zo noem ik het maar even) mee kon reizen naar allerlei andere werelden. Alsof ik bijna opgetild werd. En het besef aan het hier en nu me (nog?) hier hield. Maar ja, wat is Hier en wat is Nu? Als tijd relatief is en ruimte ook, wat blijft er dan nog over? Niets en tegelijkertijd Alles.

Het doet me denken aan Raaf met zijn boodschap van Magie:

“Zwart als de nacht
alles en niets
Uit de donkere leegte
ontstaat er weer iets… “

(uit het Krachtdierenspel)

Het moet vaak eerst donkerder worden, voordat het Licht naar boven komt, of eigenlijk van bovenaf zijn licht laat schijnen 🙂

Zijn de bundels en wolken van licht die ik ervaarde, de voorbode van Verandering? A wheel of change?

Dat er veel op dit moment gebeurt in het sterrenstelsel en universum is zeker. Niet altijd voor de mens zichtbaar. Soms wel voelbaar, zeker als je grote voelsprieten hebt en een antenne bent voor energieën die zich via jou kunnen kanaliseren, en zo er woorden aan kunnen geven.

Grote kans dat jij ook zo’n mens bent; gevoelig, bewust van zijn omgeving, je anders voelend dan de meesten. Waar tegelijkertijd jouw enorme Kracht ligt verscholen.

Achter de schermen vindt dus volop verandering plaats. Het toneelstuk dat hier op aarde wordt opgevoerd, is slechts schijn. Een zwakke afspiegeling van de grote werkelijkheid. De kunst is om je niet te laten verleiden door de schone schijn, maar de échte werkelijkheid te zien, te voelen en te ervaren.

Zoals Antoine de Saint-Exupéry al schreef in zijn prachtige boek De kleine prins…

“Vaarwel”, zei de vos. “Dit is mijn geheim. Het is heel eenvoudig; Alleen met het hart kun je goed zien. Het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar.”

Je voelt, weet en ervaart vaak meer dan je denkt. Alleen al dat besef, maakt ruimte. Ruimte om jouw essentie, wij jij in wezen bent, helemaal tot bloei te laten komen. En misschien heb jij ook wel van dit soort ervaringen.  Onderzoek ze maar. En deel ze gerust met ons! Je bent niet alleen.

En vanavond in mijn bed laat ik me weer meedrijven door de Lichtbakens in de onstuimige en woelige zee. Wetend dat mijn hart mijn kompas is dat mij altijd door zware stormen heen zal leiden.  Vertrouwen in het Licht.

Facebooktwitter
Facebooktwitter

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.