De kracht van de zee; maak je hoofd leeg en vul je hart


De afgelopen dagen zijn we bijna elke dag naar het strand geweest. De zee.. is bijna niet te beschrijven wat voor kracht en energie zij bezit. In de nabijheid van de zee, voel ik mij verbonden met alles. Aanwezig. Helemaal passend in het geheel.
 
Door het koude water bewegend, dobberend in de zachte golven en soms meestromend in het woeste water. De zee, het water, dat altijd weer anders is en toch ook hetzelfde. De verbinding met al het water van deze planeet is voelbaar in de aanwezigheid van de zee…
 
Mijn hoofd wordt helder, mijn lichaam ontspant en laadt op, voedt zich met deze natuurlijke krachten en energieën. Oude energie gaat los en er komt ruimte voor nieuwe, verfrissende energie en ideeën. Uitwaaien… stromen…. zoals de getijden van eb en vloed. Verweven en verbonden… geen begin en geen einde…
 
De zon die helder schijnt en ‘s avonds zachtjesaan verdwijnt in de horizon… een rode gloed achterlatend in de lucht en het water, een mystieke symbiose van kleuren en gevoel. Opladen… verbindig.. tot jezelf komen.. jouw kern. Dat is wat het strand en de zee met je kan doen.
 
Ik nodig je uit, ga eens zitten bij het water. Neem de tijd om je gevoelens en gedachten te laten stromen. Stem je af op de zee, het eeuwige water, wat vele malen groter is dan jij en tegelijkertijd zo verbonden is met wie jij in essentie bent. Stem je af. Voel. Adem de zoute lucht in. Weet dat je lichaam, geest en ziel gereinigd worden.
 
In het water kan je misschien de dartelende zee-elfjes voelen. Ze nodigen je uit om te spelen. Hoor je ze schaterlachen bij iedere golf? “Maak plezier!” roepen ze. “Geniet van het Leven!” Maar de meeste mensen horen hun stemmen niet en verruilden al lang geleden het speelse vrije kind voor een gekooide volwassene. De kooi, waarvan je zelf de sleutel hebt, de deur openstaat, maar ze niet weten dat ze een keus hebben om eruit te stappen. Net zo makkelijk als je de deur door loopt. Het is alleen een beslissing die ze moeten maken. Een keuze voor vrijheid, om je leven in eigen handen te nemen. Niet afhankelijk te zijn van de grillen van anderen. Veel mensen voelen zich vrij, maar zijn dat in wezen niet. En misschien is de mens die zich onvrij voelt, vrijer dan de meesten hier kunnen zijn.
 
Het is een onderzoek, een spel, waarbij de zee en de elementals je uitnodigen… “Mens, ga spelen! Voel je vrij!” Kom uit je hoofd en in je hart. De enige plek waar ware vrijheid te vinden is. De plaats van Liefde. Liefde voor jezelf. Liefde voor de aarde, de natuur, de dieren, de stenen, de planten en de medemens.
 
Laat je meedrijven met de golven. Voel dat je gedragen wordt. Er is zoveel meer lichtheid om je heen dan je denkt (en zeker meer als je denkt 😉 )…
 
De zee… de stroom.. het strand… de wind en de golven.. Maak je hoofd leeg en vul je hart. Laad je helemaal op met de kracht van de Zee. En neem die voor altijd in je hart mee!
Facebooktwitter
Facebooktwitter

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.