Imbolc


Binnenkort (1 februari) is het Imbolc; het begin van de lente volgens de Keltische traditie. Zoals je zelf waarschijnlijk ook al merkt, worden de dagen weer langer en krijgt de zon weer meer kracht. Ondanks dat het nog steeds kan vriezen en sneeuwen, is het diepste punt van de winter achter ons.
 
Dit was voor onze voorouders vaak een moment om dankbaar voor te zijn. De winter was weer overleefd. Iets wat niet vanzelfsprekend was en daarom om een viering vroeg. Dankbaarheid en verwachtingen voor een nieuw jaar uitspreken.
Imbolc is ook de start van het nieuwe groeiseizoen! Een verlangen om weer naar buiten te gaan. De warmte van de zon te voelen. De energie van de lente: levensenergie die weer stromen wil. Een nieuw begin en dat betekent ook loslaten en ruimte maken. Ruimte maken voor nieuw, opruimen en luchten, De grote voorjaarsschoonmaak.
 
Misschien herken je het wel? De behoefte om in deze periode al weer meer naar buiten te willen keren? Uit de winterslaap komen en een verlangen voelen om op te ruimen en schoon te maken? Het gevoel weer te willen bewegen en te creeren? Besef dan dat dit een natuurlijke beweging is. Een nieuwe cyclus die begint van zaaien, groeien, oogsten en stilstaan. Oftewel lente, zomer, herfst en winter.
 
Hoe meer je bewust mee kan bewegen op dit soort natuurlijke processen, hoe meer je verbonden bent met de natuur en de aarde. En dat geeft je een gevoel van aanwezig en gegrond zijn. Daardoor kan je makkelijker in je centrum blijven als het om je heen stormt.
 
Onze gezamenlijke oude roots helpen ons daarmee ook met de uitdagingen in onze tijd. Het geeft op een diepere laag connectie en bestaansrecht. Je bent daarmee verbonden met de werkelijke wereld.
 
Ik nodig je uit om dat weer te gaan voelen. Een eerste stap is de natuur in gaan.
Facebooktwitter
Facebooktwitter

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.