Je bent goed genoeg en goed zoals je bent!


De laatste tijd horen we vaak van natuurcoaches of coaches in wording dat ze zichzelf niet goed genoeg vinden en twijfelen over hun eigen kunnen. Ze missen vertrouwen in zichzelf en hun capaciteiten. Ze zijn onzeker hoe te beginnen of hoe verder te gaan.

Krijg ik genoeg klanten? Hoe zet ik mijn praktijk op? Ben ik écht wel een coach en kan ik anderen begeleiden? Hoe ‘gebruik’ ik de natuur in mijn coachings? En wie zit er nou op míj te wachten? Er zijn toch al zoveel coaches…?

Dit soort vragen horen we regelmatig. En dat is jammer en absoluut niet nodig! Want als jij jouw ding doet, waarvoor jij naar aarde bent gekomen, hetgeen waar jij superveel passie en plezier van krijgt, dan… gaan dingen als vanzelf uiteindelijk stromen!

Dus eigenlijk begint de vraag niet met: hoe krijg ik klanten? Eigenlijk begint de zoektocht met: wat wil ík vanuit mijn ziel en wezenlijkheid bijdragen aan de aarde? Hoe maak ik de aarde tot een mooiere plek? Voor mezelf, anderen, de dieren, planten, het geheel…

Als je vanuit die intentie te werk gaat, kan de energie niets anders doen dan volgen. Want intentie is energie en waar je je energie op richt, groeit.

Dus… waar word jij nou heel erg blij van? Wat zou je het liefste de hele dag doen? En aangezien je bij ons terecht bent gekomen, is er een grote kans dat het iets met natuurcoaching te maken heeft. 😊

Maar wát houdt je dan tegen? Wat maakt het dan toch zo verdraaide lastig om voor jezelf te kiezen en te springen? Het ondiepe in, het onbekende tegemoet? Wat maakt dat je zó graag natuurcoach wil zijn of worden maar het toch niet doet of niet helemaal zoals je zou willen?

Vaak spelen er verschillende mechanismen een rol. Je hebt de invloed van de samenleving, hoe we geprogrammeerd zijn om ons leven te leiden. De traditionele paden. En als je daarvan afwijkt, wordt het snel bijzonder en onwennig. Zowel voor jezelf als voor anderen om je heen.

En de anderen om je heen, is weer een andere factor van invloed. Je vrienden, kennissen, familie en ook de mensen die je niet kent maar waarvan je bang bent voor hun oordeel over wat jij wel of niet zal doen. Er komt onvrijheid in het spel. Onvrijheid om zelf te kunnen kiezen wat jíj wil en wat voor jou belangrijk is.

In opstellingen kan je dit soort patronen snel inzichtelijk krijgen. En zodra je inzicht hebt, kan je ermee aan de slag en kan je stappen maken. Letterlijk en figuurlijk in dit geval. In onze opleiding Magic of Nature Coach besteden we dan ook veel aandacht aan deze processen; Wie bij jij? Wat wil jij? En hoe realiseer je dat? We kijken naar jouw ideale klant, naar jouw talenten en kwaliteiten en hoe je jouw natuurcoachpraktijk vorm geeft.

En het belangrijkste in dit alles is Zelfvertrouwen. Geloven in jezelf. Het Krachtdierenspel gaat je hierbij helpen. Het was één van de redenen waarom we het zijn gaan maken; contact met dieren en de natuur, ontwikkelen van je talenten én… het vergroten van zelfvertrouwen.

De hele opleiding gaat erover dat jíj gaat staan. Voor wie je bent, wat jij wil en wat je de wereld te bieden hebt met al jouw mooie talenten. En dat is goed genoeg. Je bent goed genoeg! Laat de angst om te falen niet de kans van slagen in de weg staan. Een uitspraak van Jim Carrey komt nu boven: “You can fail at what you don’t want, so you might as well take a chance on doing what you love.”

En dat is waar. Sander en ik hebben beiden ooit gewerkt als projectmedewerker bij de overheid en waren daar best goed in. Maar het bracht geen passie, geen wezenlijk plezier. En uiteindelijk leidde dat bij ons beiden tot een burnout. We did fail at what we didn’t want.

En van daaruit namen we de sprong naar ons eigen bedrijf, om mensen te coachen en te trainen. Zodat zij kunnen worden wij ze werkelijk zijn. We took a chance in doing what we love…

Dus we weten hoe eng het kan zijn, hoe spannend het voelt. En toch… laat je ziel je weten dat er iets anders, iets beters in het verschiet voor je ligt. Gun jezelf deze stap. Kies voor jezelf. Maak jezelf en de wereld blij met jouw talenten. Zet jezelf in de wereld. En ja, het is life changing. Maar… je leven wordt er alleen maar beter van!  Just do it!

En gaat die onzekerheid weg? Nee, hij blijft. En hij hoeft ook niet weg. Hij houdt je scherp en alert. Het motiveert je om het beste uit jezelf te halen. Ook wij vragen onszelf regelmatig af: doen we het goed? Is het goed genoeg? Maar als je het antwoord in de buitenwereld gaat halen, zal het nooit komen. Het moet van binnenuit komen. Als je zelf weet en voelt dat het de juiste weg is, dat je doet wat je móet doen hier op aarde, omdat het simpelweg je levensmissie is, dan zal je merken dat je erin gesteund wordt. Het universum is heel welwillend en zal alles in het werk stellen om je wensen te vervullen. Ik denk nu aan een uitspraak van Paulo Coelho: “Als je iets wilt, spant het hele universum samen om ervoor te zorgen dat je je droom verwezenlijkt.” En dat is hoe het werkt.

Kijk naar ons, naar het Krachtdierenspel. Velen zeiden: “Niet aan beginnen. Dat lukt je nooit. Dat is te moeilijk. Dat kost te veel geld. Dat gaat je nooit lukken. Het is onmogelijk.” En toch.. voelde ik het van binnenuit dat ik het moest doen. En hebben we het gedaan. Heeft het universum ons geholpen om het te realiseren.

Waarmee ik wil zeggen: heb een droom. Ga ervoor. En ja, natuurlijk is het eng. En dat blijft, iedere dag weer. Maar moet je je daardoor tegen laten houden? Laat jezelf zien, zo vaak en zoveel mogelijk. Geloof in jezelf. En als dat nog een beetje lastig is, dat is niet erg. Het gaat om de bereidheid om te willen leren en groeien, te ontdekken, stapje voor stapje. Voet voor voet. En daar helpen we je graag bij. Om die natuurcoach te worden die je in je hart zo graag wil zijn. Om jouw licht te laten schijnen en de wereld mooier te maken met jouw talenten.

Dus wees niet bang. En begin gewoon. Je bent goed genoeg en goed zoals je bent!

Facebooktwitter
Facebooktwitter

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.