Luisteren naar jouw eigen waarheid


Deze tijd en de komende tijd gaat het steeds belangrijker worden om te luisteren naar jouw eigen waarheid. Er wordt een enorm beroep op je gedaan om trouw te blijven aan jezelf, no matter what er gebeurt om je heen of in de wereld. Het is de weg die ons naar binnen leidt, naar jouw innerlijk licht en de enorme kracht die hierin schuilt. We zijn spirituele wezens met een menselijke ervaring, maar de meeste mensen zijn dit vergeten. Net zoals mijn zoontje ooit zei: “Mam, iedereen is een healer, maar de meeste mensen zijn het vergeten”. We kunnen zó ontzettend veel meer dan we denken. Vooral dan we denken. Laat je hoofd niet de stem van je hart wegdrukken.

En belangrijker nog: laat angst in welke vorm dan ook, niet je hart vertroebelen en jouw heldere geest. Want angst houdt je gevangen, zet je vast, terwijl je soms denkt dat je vrij bent, maar dat is niet zo. Het is de angst die een gevoel van veiligheid schept met kaders, daarbinnen is alles goed en geordend. Daarbuiten is het ‘onveilig’ zegt je angst. Maar niets is minder waar. Zodra je buiten je kaders kan kijken, buiten de kooi die angst voor je gecreëerd heeft, ligt een enorm potentieel en vrijheid op je te wachten. Het enige wat het van je vraagt, is de stap te nemen. De moed, de durf, het lef hebben om de angst achter je te laten en te luisteren naar de stem van je hart.

Zet eens een week de televisie en de radio uit, gooi je kranten weg en blijf weg van social media. Kijk eens hoe je je voelt. Neem een retraite voor jezelf, een paar dagen offline en opladen, tijd en ruimte voor jezelf. En mini oplaadpunten of ‘retraites’ door de dag heen. Je hebt ze nodig. Nodig om jouw energie hoog te houden. Nodig om jouw ideale wereld te visualiseren, wat er ook om je heen gebeurt. Geef jezelf mooie momenten met plezier, verbinden met anderen en de natuur, creëren. Als je luistert naar jouw hart en jouw waarheid, is dat het pad van liefde en licht en verblindt angst in een klein hoekje.

Laat jouw licht ook op de angst schijnen. Het doet me denken aan de boodschap van Konijn: “Angst, ik voel je en erken, dat ik ergens bang voor ben. Ik omarm je en je verdwijnt, omdat mijn liefde op jouw schijnt.”
Dus luister naar jouw waarheid, verbind je met jouw hart, wat jouw kompas is in deze woeilige tijd. (Het is niet voor niets dat we onze training Intuïtie als Kompas hebben genoemd :-)). Laat jouw hart je leiden en je voelt, weet en ervaart dat je sterker bent dan ooit tevoren!

Hartengroet 🧡
Linda en Sander

Facebooktwitter
Facebooktwitter

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.