Macht vanuit je hart


De tijd waarin wij leven is intens. Er zijn grote veranderingen zichtbaar en voelbaar; in hoe wij als mensen met elkaar omgaan, met de dieren en de natuur, met de aarde. Oude systemen werken niet meer en er het is tijd voor nieuw. Een nieuwe fase van bewustwording, van angst naar liefde. En dat gaat niet zonder slag of stoot.

Terwijl ik dit schrijf, voel ik deze angst die mij verlamd, hij giert door mij heen en laat mijn hart sneller kloppen. De afgelopen tijd was voor ons intens. Het Krachtdierenspel maakt allerlei thema’s in ons wakker; dingen die doorvoeld en geleefd willen worden. We kunnen alleen het dier schrijven als hij zijn levensles aan ons kenbaar heeft gemaakt, zodat we de energie goed kunnen verwoorden en ook anderen dit voelen en zijn levensles ervaren. En dat is soms fijn, soms lastig en soms heel intens.

Een jaar geleden kreeg ik allerlei spanningsklachten; langdurige voorhoofdsholteontsteking, vermoeidheid, zere kaken, emotioneel een op barsten staande vulkaan… Het bleek tijd om even pas op de plaats te maken; de dieren in hun eigen tempo naar me toe te laten komen, zodat ik al hun wijze levenslessen in een voor mij behapbaar tempo kon hanteren. Want het is nogal wat. Al hun boodschappen, ervaringen en processen…. En het mooiste was, dat elk dier precies op het juiste moment verscheen. Toen we gingen schrijven over Konijn, dat over angst gaat, kwam Sander zijn pink op een hele vervelende manier tussen een tuinbank en een muur, waardoor zijn nagel er half af lag. Dit leerde ons heel veel over angst; welke angst is van jou en welke is van anderen? Toen ik in de Ardennen was zag ik 4 adelaars (wat blijkbaar heel bijzonder is!), zodat we de boodschap van Adelaar konden vangen. Toen ik worstelde met mijn hooggevoeligheid in de buitenwereld en die een plek wilde geven, verscheen daar Hert, dat gaat over kwetsbaarheid en Mol over vertrouwen op je gevoel, je intuitie. Toen ik boosheid op een constructieve manier uitte en ik een oude ik los liet, waren daar Das (boosheid als kracht) en Vleermuis (transformatie).

En veel heb ik geleerd van Jaguar: zijn boodschap is; wat er ook gebeurt, blijf trouw aan jezelf, blijf integer, ook al is het moeilijk. Vervolgens kregen we natuurlijk allerlei situaties voorgeschoteld waarin werd gevraagd; wat doe je als je onrecht ziet? Als je dingen ziet die niet kloppen? Kijk je weg of ga je het aan? Vanuit je hart, vanuit liefde en compassie.
En dat is ook waar deze tijd over gaat. Waar kies je voor; voor angst of voor liefde? Elk moment, elke dag kun je weer opnieuw kiezen. Het gaat erom bij jezelf te blijven, bij jouw hart, bij jouw talenten en deze ten volle te durven leven. Alleen zo kunnen we de aarde veranderen, transformeren van angst naar liefde.

En ja, dat vraagt moed. En is soms eenzaam. Voor mij voelt het vaak alsof ik van een andere planeet kom (wat dan ook zo is 😉 ) Dat ik er soms niets van begrijp hier op aarde. Dat maakt soms boos, verdrietig, angstig en moedeloos. En dan zijn daar opeens de kinderen, die grapjes maken en hun heldere licht laten schijnen. Is daar de natuur met al zijn prachtige bomen, planten en dieren. En de mooie, verbindende ontmoeting die ik heb met iemand. Dat mij herinnert aan mijn ware essentie; die van liefde en licht, altijd en overal. En dat geldt ook voor jou. Zoals mijn zoontje Kian van 6 jaar zegt; “Iedereen is een healer, alleen de meeste mensen zijn het vergeten…” Het is tijd om je ware aard te herinneren en te stralen!

Facebooktwitter
Facebooktwitter

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.