De Magie van Natuurcoaching


Door Sander Wisse

Wat is natuurcoaching?
Mensen vragen ons wel eens wat er zo bijzonder is aan natuurcoaching. Vaak kennen mensen coachen wel, maar wat maakt coachen in de natuur nou zo bijzonder? Is het dat je als coachee letterlijk in beweging bent? Of juist omdat je dan lekker buiten bent?

Dat speelt zeker een belangrijke rol. Maar voor ons gaat natuurcoaching om de dieper liggende verbinding met de natuur en de aarde. Kan je je daar op afstemmen en je er weer mee verbinden? Dan ga je ervaren dat alles om je heen een afspiegeling is van wat zich bij jou vanbinnen afspeelt.

Voorbeeld
Een mooi voorbeeld hiervan wil ik graag met je delen:

Een tijdje geleden had ik een coachee waarmee ik steeds dezelfde ronde door het bos liep. Elke keer tijdens onze gesprekken kwamen we op een punt uit met betrekking tot zijn thema dat hij voor een keuze kwam te staan. ‘Blijf ik bij wat ik al ken of volg ik mijn hart?’

Toevallig waren we dan ook altijd net aanbeland bij een kruising in het bos. Rechtdoor was doorgaan op dezelfde weg. Terug was ook geen optie (want ook dat pad kende hij al en bracht hem niet wat hij nodig had). Linksaf voelde niet goed, dus bleef alleen rechtsaf over. Dit pad leidde naar een hek en achter het hek was een groots en weids weiland. Een plek van onbegrensde mogelijkheden. En echt bij iedere coaching kwamen we op dit fysieke kruispunt uit. Het hek was elke keer dat we er langs liepen, gesloten.

Dit obstakel konden we mooi gebruiken zodat hij in zichzelf kon ervaren welke obstakels hij nog aan te gaan had. Soms was dat een overtuiging en soms van iets of iemand afstand nemen om voorbij het hek te gaan. Elke keer kwam hij steeds dichter bij wat hij nodig had en wat hij wilde. Hij wist het in zijn hoofd en langzaamaan zakte het door in zijn lijf en zijn gevoel.

De laatste sessie zag ik het in het begin van de coaching al aan hem: het thema was niet alleen begrepen, maar ook gevoeld en doorvoeld. Dus wat schetste onze verbazing toen we weer bij het kruispunt in het verhaal als in het bos aankwamen? Het hek stond wagenwijd open! Er was geen belemmering meer… Hij kon zo de wijde wereld met al zijn mogelijkheden tegemoet!

Magie
Het is prachtig hoe dat werkt. En wie had dat van tevoren bedacht? Dat de natuur en de wereld zich zó samenspannen om je precies dát te geven wat je nodig hebt om verder te kunnen gaan op je levenspad?

Dat is de Magie van Natuurcoaching. Als je je verbindt met de dieren en de natuur en je durft te vertrouwen op je intuïtie en los te laten, dan ontstaat er zomaar Magie!

Wil je deze magie zelf een keer ervaren? Maak dan een afspraak voor een natuurcoaching. Of wil je zelf als natuurcoach aan de slag? Meld je dan aan voor de Opleiding Magic of Nature Coach!

Foto met dank aan Christel Groenier
Facebooktwitter
Facebooktwitter

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.