Nieuw Jaar, mijn jaar, mijn missie


Gelukkig nieuw jaar

Een nieuw jaar herbergt altijd de verwachting van het nieuwe in zich. Van dat wat komen gaat, wat net om de hoek verscholen ligt. Een magische zindering naar het nieuwe, het onverwachte en alle potentie van een nieuw jaar. Net zo’n gevoel als ik kan hebben in de vroege lente. Ik voel de levenskracht terugkomen in de natuur. Alles wil weer ontluiken en geleefd worden. En zo is het met een nieuw jaar ook. Het wil geleefd worden door jou. Het leven laat zich horen, zien en voelen en wil via jou geleefd en ervaren worden. Dat vraagt van je dat je in verbinding bent met je eigen levensenergie en je jezelf durft over te geven aan dat wat het leven je wilt laten ervaren. 

Zo heb ik afgelopen jaar zelf mogen ervaren hoe het leven je kanten op kan sturen die jezelf niet bedacht had. Soms mooie kanten, soms minder leuk. In mijn geval stond het jaar in het teken van mijn gezondheid. De ziekte van Lyme die er voor zorgde dat mijn zenuwstelsel dusdanig verstoort raakte dat lopen bijna geen optie meer was. Behoorlijk heftig, pijnlijk en intens. Dat dit een behoorlijk effect had en heeft op gezin, werk en inkomen is een understatement.

Gelukkig kon ik gedurende deze hele periode wel in vertrouwen blijven. Diep van binnen wist ik dat het goed zal komen. Ik ben er nog niet helemaal en ook dat gaat lukken. 

Ik voel dat, omdat het voor mij helder is waarom dit mij overkwam: het is in alles een uitnodiging om nog steviger op mijn manier te gaan staan en te leven. De sjamaan is wakker geworden en heeft zijn aardse, spirituele taak aanvaard en omarmd. Dit is wie ik ben en dit is wat ik te doen heb. Mensen begeleiden, healen, coachen en terug in contact brengen met hun liefdevolle natuur in contact met de natuur.

En zo voel ik ook al een tijd dat wij, als samenleving, behoefte hebben aan verbinding, aan authentieke wortels. Dat we ons weer gaan her-inneren waar onze wortels liggen. Dat we op individueel niveau weer weten wie onze voorouders zijn. Dat we hen mogen gaan eren, zodat ze hun plek weer terugkrijgen Zo kan je weer voelen dat je niet een individu bent, maar onderdeel van een heel groot familiesysteem dat met haar liefde, talenten en valkuilen jou gevormd heeft. Dit geeft wortels en geeft moed om alles op je pad aan te kunnen. Zonder hun lef om te leven was jij er niet geweest.

Voor de samenleving is het fijn dat we hedendaagse gebruiken en rituelen gaan vormen uit onze gezamenlijke oude natuurgeloven. Daarmee gaan we weer terug naar een hartgedragen natuurverbonden leven. Een leven in wezenlijke verbinding met de natuur om ons heen: mensen, dieren, bomen, stenen, aarde , water, vuur en lucht.

En dat is mijn wens en mijn opdracht voor dit jaar! Doe je hieraan mee?

Facebooktwitter
Facebooktwitter

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.