Overgave aan het leven


Misschien herken je het wel dat het leven aan je voorbij raast. Dat er weer een dag voorbij is en weer een week, een maand, een jaar… Daarnaast heb je een uitdagende baan, wat veel van je vraagt. En misschien een gezin en of sociaal leven dat je aandacht opeist. Alle social media berichten die binnenkomen op je telefoon schreeuwen om je aandacht. Het is een gevoel dat je geleefd wordt. Herken je dat?

Ergens geeft dit ook wel een mate van voldoening, want je bent immers druk. Maar met wat? En is dat druk zijn nog wel fijn? Of is het meer een afleiding of een weggaan van een groter ongemak/ onrust.

Wat zou er gebeuren als je stilstaat bij dit ongenoegen? Wat wordt er dan wakker als je naar de ‘pijn’ beweegt? Welk verlangen wordt dan voelbaar? In alle pijn zit namelijk ook altijd een verlangen. Het is het verlangen wat op dat moment niet vervuld wordt. Tegelijkertijd is dat onvervulde verlangen een manier om uit de situatie te komen.

Toen ik deze vragen jaren geleden aan mijzelf stelde, was het antwoord helder en duidelijk. Tijd voor mij om mij dieper te verbinden met wat ik hier op aarde te doen heb. En dat is liefde en licht verspreiden door anderen weer hun eigen licht en liefdevolle natuur te laten voelen. Eigenlijk om dat weer terug in herinnering te brengen. Mijn levensmissie en die van Loving Nature. 

En om deze missie te leven, vraagt dat keer op keer om volledig aanwezig te zijn in het hier en nu. In afstemming te zijn met het leven. En dat is soms verdraaid lastig met alle uitdagingen die er zijn. Onze samenleving is er namelijk sterk op ingericht om je vooral uit het nu weg te halen. Denk aan je toekomst. Kijk terug op je verleden en leer ervan! En zo ben je dus niet in het moment. En daar is toch waar het leven zich afspeelt. Alleen in het moment kan je leven en ontvouwt het leven zich. In dat heilige moment ontstaat de magie. 

Het vraagt om zuiver te blijven voelen wie ik in essentie ben (dus voorbij woorden, overtuigingen en rollen) en wat het leven vraagt en geeft aan mij. Daar op meebewegen vanuit een diep vertrouwen en innerlijk weten dat het leven geeft wat nodig is. En dan maak ik weer contact met mijn eigen Loving Nature, mijn liefdevolle natuur. En vanuit die essentie ont-moet ik je graag in een sessie, of in de opleiding of gewoon zomaar!

Facebooktwitter
Facebooktwitter

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.