Spreek je waarheid


Spreek je waarheid en laat je zelf zien en horen! Een mooie uitnodiging die ik de laatste tijd vaker tegenkom, zowel bij mijzelf als bij de mensen die ik mag begeleiden. Maar wat is dan jouw waarheid? Wat heb jij te delen vanuit jouw ziel? Want daar gaat het om: het spreken vanuit je zielenwijsheid, omdat jij voelt/ weet dit is de waarheid. Dit moet geuit en gehoord worden. En dat uitspreken is voor velen van ons spannend. Wat zullen anderen ervan vinden? Oude ervaringen van dit of een vorig leven gaan meespelen en voor je het weet zeg je het niet.

En dat is jammer, want het uiten van jouw waarheid, op een liefdevolle manier, is bevrijdend. Het maakt helder en duidelijk wie jij bent en wat voor jou waar is. Dat geeft kleur en richting en maakt duidelijk wie jij bent. In onze opleidingen besteden we hier dan ook aandacht aan. Waar sta jij voor als coach? Wat is jouw levensmissie? En hoe geef jij daar woorden aan? Op welke manier verspreid jij jouw licht en hoe zet je de bezieling bij de ander aan? Hoe laat jij jezelf zien?

En ja dat blijft spannend. Elke keer weer in de spotlights gaan staan en jouw verhaal te vertellen. Die spanning onderzoeken, is dan de uitdaging. Wat gebeurt er in jou? Welke overtuigingen worden wakker? Welke oude ervaringen willen jou voor een nare ervaring behoeden? Ook al is die oude ervaring in het nu totaal niet relevant meer. Waar vroeger je waarheid spreken je letterlijk de kop kon kosten, is dat nu niet meer.

Door op al deze vragen en thema’s liefdevol jouw licht te schijnen en jezelf hierin op te vangen, wordt de angst steeds kleiner. En ja dat is een groeiproces en heeft tijd nodig, maar bovenal zachtheid naar jezelf. Het is oké om het spannend te vinden én het toch te doen! 

Dus naast het innerlijk werk jezelf uitdagen het gewoon te doen. Dat geeft vertrouwen en je zal merken dat je dit ook helpt in je coachings. In je sessies wordt het dan ook een stuk eenvoudiger om je coachee de spiegel voor te houden, omdat je weet dat het bevrijdend werkt als je jouw waarheid vanuit liefde en respect spreekt. Voor de ander misschien niet altijd fijn om te horen, maar uiteindelijk wel healend. 

Dus bij deze de uitnodiging om jouw waarheid te spreken! 

Facebooktwitter
Facebooktwitter

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.