Vakantiemodus


Uit onze MMM (Magic Monday Mail) van 15 augustus)
 
De afgelopen weken waren we weer even in Nederland. Fijn om er weer te zijn. Nederland in vakantiemodus. Mensen minder in een ‘hurry-modus’ maar redelijk relaxed en ontspannen. Je vraagt je af: waarom kan het niet altijd zo zijn? Vanuit een soort chille, ontspannen camping vibe en coole energie de wereld betreden en je dingen doen. Mensen die rustig lopen in plaats van gehaast of rennen naar de trein of bus, al turend op hun mobieltje en daardoor driekwart van hun omgeving helemaal missen. Aanwezig, de ander begroetend met een welgemeend hallo, een vriendelijk woord of een praatje, alles op het gemakje.. gewoon omdat het kan..
 
Stress, ik herinner me een aflevering van Floortje reist naar het einde van de wereld. Daar ontmoette ze Sankale, een Masai stamhoofd die getrouwd is met Manon, een Nederlandse vrouw. Hij dacht eerst dat stress een soort ernstige ziekte was, zoals bijvoorbeeld malaria.
 
Sankale zegt:
“Als ik kijk naar hoe mensen in Nederland leven, denk ik dat ze erg veel haast hebben. Alles moet vlug vlug vlug. Ze doen niet maar één ding tegelijk”, vertelt Sankale als Floortje vraagt wat hij vindt van het westerse leven. Toen hij in Nederland was en mensen sprak, zei iedereen: “Ik ben zo gestrest.” Hij snapte niet wat ze bedoelde. “Ik dacht dat stress een nare ziekte was, vergelijkbaar met malaria of andere ziektes. Maar dit is een ziekte die je jezelf op de hals haalt. Door van alles tegelijk te doen, je hoofd te belasten en door te wedijveren.”
 
“Jullie willen altijd maar meer en daar krijg je stress van. Wij zeggen hier: meer is meer is minder en minder. In ‘minder’ schuilt het geluk.” Een wijze les. Maar daar blijft het niet bij. Sankale heeft ook een advies voor alle westerlingen: “Ik zou willen dat iedereen in Nederland kon leren: meer is minder. Doe één ding tegelijk.”
 
En dat is een mooie les om mee af te sluiten denk ik. Meer is minder. Doe één ding tegelijk.
We wensen je een mooie, ontspannen week!
 
Veel liefs en licht, 🧡 ✨
Linda en Sander
 
Magic Monday Mail
Wil jij ook iedere maandag onze Magic Monday Mail ontvangen? Met een prachtige blog, inspiratie, artikelen, nieuws en tips? Schrijf je dan hier in!
Facebooktwitter
Facebooktwitter

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.