Weten zonder het te weten


Door Linda Zwemer

Ken je dat? Dat je iets weet, wat je eigenlijk niet kon weten? Het is anders dan weten vanuit je hoofd; de droge feiten, alle kennis die je in je hoofd stampt. Het is een weten dat voorbij gaat aan alles wat je met je pure verstand kan bedenken. En toch wéét je het. Dat heet nou intuïtie. Een gevoel wat je niet uit kan leggen, waarvan ergens nog je hoofd hard roept: “Nee, hoor dat is niet waar! Dat kan je toch niet weten?!” Dat zijn ook de stemmetjes die zeggen: “Doe dat maar niet, dat is gevaarlijk. Of: Dat kan helemaal niet. Of: je doet het niet goed!” En als je maar vaak genoeg naar deze stemmetjes van je hoofd luistert, zal de stem van je intuïtie op de achtergrond verloren gaan in het geruis.

Maar jouw intuïtie wil jouw volledige aandacht en zal je op allerlei manieren duidelijk proberen te maken dat zij er is en dat het de moeite waard is om naar haar te luisteren, simpelweg omdat ze jouw leven een heel stuk aangenamer maakt. Ze geeft hints, soms subtiel, soms recht ‘in your face’. Altijd raak, altijd spot on, de vinger op de zere plek voor sommigen en opent magische deuren voor anderen.

Het zijn vaak de life changing events waar je (vaak naderhand) kan zien dat je volledig vertrouwde op je intuïtie. Je wist misschien niet eens dat je het deed, maar je intuïtie wist het wel en leidde je er feilloos doorheen.
De kunst is om vanbinnen stil te worden en te luisteren naar deze stem. Jezelf de ruimte geven om te voelen en te ervaren, zodat je steeds vaker gaat beleven dat jouw intuïtie, dat weten zonder dat je het kón weten, altijd klopt en altijd voor je klaarstaat.

Voor ons is intuïtie de basis vanwaaruit we leven en werken. Het maakt je wereld ruimer en kleurrijker. Je bent meer verbonden met jezelf, de natuur en de planeet waarop we verblijven. Het is de sleutel naar een authentieker leven, om een leven te leiden dat past bij wie jij ten diepste bent. 

Dus als je nog een keer twijfelt tussen je hoofd en je gevoel, je intuïtie en je hoort de stemmetjes van je hoofd sputteren…. laat ze los… en geef je hart de ruimte. Of als je iets zomaar weet, geloof het dan. Je hoeft het niet uit te leggen. Je hoeft alleen maar te voelen en te Weten. En … Vertrouwen op dit Weten!

Wist je dat… intuïtie het uitgangspunt is van al onze coachings en trainingen? In onze trainingen leer je te luisteren naar jouw intuïtie en hierop te vertrouwen!

Facebooktwitter
Facebooktwitter

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.