Oefening: Stil zitten in de natuur…


Het lijkt een eenvoudige oefening en in wezen is dat ook zo, maar je zult zien dat hij van alles los maakt.

Vind een plek in de natuur waar je je fijn voelt. Ga er eens lekker zitten. Laat je hoofd langzaam tot rust komen. Voel je verbinding met de aarde. Laat alle spanning van je af glijden en kom tot rust. Wees aanwezig in het Nu. Laat de natuur je helpen. Hoor de vogels fluiten, de wind zachtjes tegen je huid aan blazen, de mieren over je hand lopen. Neem alles waar. Zonder oordeel, aanwezig. Als je merkt dat je hoofd er met je vandoor gaat, breng jezelf dan weer liefdevol terug naar het hier en nu, naar de natuur, naar de aarde. Haal rustig adem. Bewust ademhalen brengt je zo terug in het moment. Je hoeft helemaal niets, alleen maar te zijn. Voel de warme zonnestralen op je lijf, de kracht van de zon. Opladen en nieuwe energie. Zit daar dan eens een tijdje. Laat het besef van tijd los. Wees gewoon en voel je een met alles om je heen. Deel van een groter geheel.

Als je zo een tijd hebt gezeten, in stilte en aanwezigheid, vraag jezelf dan eens: hoe zit ik er fysiek bij? hoe voel ik me? Laat dan vanuit jezelf, je wezen, een woord of beeld opkomen. Doe hetzelfde voor emotioneel, mentaal en spiritueel. Je kunt het ook tekenen als je dat fijn vindt. Doe vooral wat jij prettig vindt en laat het denken los.

Vraag dan aan de natuur of er iets is wat jou op dit moment kan helpen, kan ondersteunen. Voel of zie waar jouw aandacht heen gaat. Ook al begrijpt je hoofd het misschien niet, laat je hart het maar voelen en laadt jezelf op.
Zit of lig nog even heerlijk. Geniet en ontspan. En als je zover bent, sta je langzaam op, rek je uit en vervolg je langzaam weer de weg terug.

Veel plezier!

In onze trainingen en begeleiding gaan we vaak de natuur in. Wil je onder begeleiding op zoek naar jouw antwoorden? De verbinding met jezelf en de natuur opnieuw voelen? Volg dan een training of boek een coachgesprek!

 

 

Facebooktwitter
Facebooktwitter

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.